Twintig duurzame sociale huurwoningen op toplocatie in Amsterdamse binnenstad

Goed voorbeeld doet goed volgen? Woningcorporatie Ymere heeft op een locatie aan de Leidsekade 92-93 twintig duurzame sociale huurwoningen gerealiseerd na renovatie van twee historische herenhuizen. De corporatie wil nog meer sociale huurwoningen toevoegen aan de binnenstad.

Na een lang en taai proces, aldus Viviane Regout, directeur portefeuillevernieuwing Ymere, is haar corporatie erin geslaagd om in goede samenwerking met aannemer Coen Hagendoorn nieuwe woningen te bouwen. 

Ilse Griek, lid van het dagelijks bestuur van Stadsdeel Centrum, is blij met het eindresultaat. “Eén van onze doelstellingen is om ervoor te zorgen dat ook mensen met een bescheiden inkomen in het centrum van Amsterdam kunnen blijven wonen, zoals in deze gerenoveerde statige herenhuizen.” Zij roept corporaties op te onderzoeken waar in het centrum nog meer sociale huurwoningen kunnen worden gerealiseerd. 

Ymere heeft ook woningen in onze buurt (Nieuwmarkt/Groot Waterloo). Het bestuur van de vereniging Wonen voor Ouderen heeft al contacten lopen bij Ymere. Het zou mooi zijn als daar ook zo’n mooi project uit zou voortkomen.

Bron: Nul20 14-09-21