Advies van de stadsdeelcommissie over het SPvE

Op 21 mei vergaderde de stadsdeelcommissie over de plannen voor het terrein aan de Nieuwe Uilenburgerstraat 29-59. De commissie wilde weten wat er in de buurt leeft om tot een advies te komen aan het dagelijks bestuur van het stadsdeel. Naast verschillende buurtbewoners en belanghebbenden waaronder Villa Mazzelsteijn, hebben vijf mensen namens de vereniging ingesproken om zo aandacht te vragen voor verbeteringen van het SPvE (stedebouwkundig programma van eisen).

Kort samengevat is er gepleit voor het mogelijk maken van meer nieuwbouw op het terrein door verplaatsing van de onderwijzerswoning en hoger te bouwen aan de waterkant, voor woningen in het middensegment, voor een gezondheidscentrum als op de buurt gerichte voorziening en voor samenwerking van de toekomstige ontwikkelaar(s) met het door de vereniging voorgestelde buurtinitiatief.

De vergadering is door veel van onze leden bijgewoond wat de inbreng van de insprekers meer belang heeft gegeven.  Op vier juni zal de stadsdeelcommissie haar advies  over het terrein aan de Nieuwe Uilenburgerstraat aanbieden aan het dagelijks bestuur van het stadsdeel. Dit advies gaat dan naar de raadscommissie en uiteindelijk zal de gemeenteraad zijn beslissing nemen. Op de vergadering van vier juni kan niet worden ingesproken maar het bestuur denkt dat het toch van belang is dat weer veel leden hierbij aanwezig zijn. Kijk voor verdere gegevens op de agenda. Tot 4 juni.